About

26. aug. 2011

Hei.

Mitt navn er Tor Johnsen, og jeg holder til i Bergen (Norge).
Som du kan se ble bloggingen startet opp i 2007, da i bloggsystemet til Osloavisen VG. Da VG varslet at man ville avslutte bloggsystemet sitt i løpet av høsten 2011 valgte jeg å overføre innholdet til wordpress for å  fortsette bloggingen her.

Omkring årtusenskiftet var jeg såvidt invalidisert at jeg ble svært interessert i å skaffe meg oversikt over de medvirkende årsakene. I håp om at det muligens kunne være bedre å foreta seg noe med dem enn å satse på en sikrest mulig diagnostisering og kanskje få høre fra helsevesenet at med diagnose x går det desverre bare en vei.

Etter at de sammensatte årsakene ble  kartlagt gikk reverseringen av invaliditeten rimelig greit fremover uten at jeg på noen måte lot meg diagnostisere eller behandle av det offentlige helsevesenet. Det gikk gikk mye på nyere analysemetoder som først i dag begynner å bli oppfattet som stuerene, gjerne under betegnelser som informasjonsmedisin eller energimedisin. På dette feltet kan du jo finne utøvere som vil hevde at det ikke finnes helseproblemer som ikke kan reverseres. Her er jeg langt på vei til å bli enig og kan hevde at
viktige segmenter innenfor ortodoks medisin ser ut til å være på et historisk blindspor.

Det siste går mest på vår kollektive uvilje mot å lete etter årsaker til helseproblemer i vår ofte nokså sammensatte tungmetallbelastning og vår teknologiske hverdag.

Troen på at vaksiner ustraffet kan konserveres med kvikksølv og at skvalen utelukkende kan virke positivt deler jeg ikke. Min tro på at syntetiske medisiner og vitaminer er et ubetinget gode er heller ikke særlig stor. Når syntetiske vitaminprodukter blir knyttet til såkalt beriking av matprodukter tiltenkt både mennesker og dyr blir jeg svært skeptisk. Gjør det mer skade enn gagn?

Cochrane-instituttenes funksjon som et slags medisinsk veritas har jeg stor sans for. Forstår jeg dem rett går de for at opp i mot seks prosent av det som i dag anbefales som gode medisinske tiltak  har tilstrekkelig vitenskapelig støtte. Vil det si at det ikke er stort mer enn nitti prosent av våre anbefalte medisinske tiltak som bør rubriseres som trossystemer?

Når det gjelder reversering, særlig av nevrologiske og revmatologiske problemer, har jeg mer sans for å søke støtte hos erfarne pasienter enn hos fagfolk, som kan føle visse “forpliktelser” overfor statens medisinske trossystemer. Det kan også gjelde statens råd når det gjelder hva som er et sunt kosthold. Både pasienter og opprørske fagfolk, som nærmest beskriver et “carboforgiftet” folk, kan vise seg å få rett. Om mere fett og mindre carbo er det rette for meg kan jeg ikke si noe om, av den enkle grunn at jeg ennå ikke har nok erfaring i retning en slik kostomlegging. Men jeg lytter altså til pasienter som viser til sine positive erfaringer med en slik omlegging.

Det er etterhvert blitt ganske mange blogginnlegg her og ikke minst saklige kommentarer. Jeg kan ikke holde full oversikt over alle emner som er berørt og må i stor grad henvise deg til bloggens søkefunksjon når din interesse gjelder spesielle emner.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: