Smartmålererfaringer som grunnlag for din eller en annen sin nye lærebok i strålehygiene?

11 des

På illustrasjonen pekes det, av en flink kar, på en slik måler som kan komme eller kanskje alt er plassert i sikringsskapet ditt. (Et par andre modeller ser også ut til å kunne bli brukt her i landet, så utseendet hos deg trenger ikke bli akkurat som det du ser her.)

Innledningsvis vil jeg begrense meg til å vise deg en eneste ytring som en observant dame har plassert et annet sted på nettet. Der startet hun tekstingen med det fulle navnet sitt mens jeg her, under litt vil, anonymiserer henne.

Mvh Tor Johnsen tor1johnsen@hotmail.com

————————-

Jeg fikk installert smartmåler 9. 12.16. Vi fikk ingen informasjon i forkant og jeg tenkte ikke noe videre over hvorfor vi skulle ha ny måler. I løpet av jul/nyttår og ut i januar fikk jeg tilbake eksem som jeg har holdt bra i sjakk med kosthold i lang tid. Jeg synes jeg ble «fjern», altså at jeg glemte fort og ikke var helt til stede. Nattesøvnen ble dårlig og jeg våknet ofte med hodepine, noe jeg aldri har vært plaget av tidligere. Min datter på 8 år fikk mer eksem enn vanlig og klødde seg ofte til blods. Hun begynte også å klage over vondt i hodet og svimmelhet. Hun måtte være hjemme fra skolen ved noen anledninger på grunn av dette. Jeg undret meg hvorfor alt dette skjedde. I tillegg har jeg en sønn på 10 som ble veldig oppfarende og hissig – ganske ulikt ham.

I begynnelsen av februar så jeg et innlegg på Facebook der en venn hadde delt en artikkel i Varingen om at smarte målere gir skadelig stråling. Jeg begynte å lese og skjønte etter hvert at mine/våre plager kunne relatere seg til denne måleren. Det stemte akkurat i tid og jeg hadde ingen annen forklaring. Jeg oppsøkte derfor lege for å få legeattest. Legen hadde ikke vært borti tilsvarende før og heller ikke selv fått installert slik måler, men syntes det var rart at nettselskapet uten videre kunne «invadere privatlivets infrastruktur på denne måten». Jeg sendte mail med legeattest til nettselskapet der jeg ba om å få installert den gamle måleren igjen. Dette ble gjort nå i mars etter en purring. Jeg merker at eksemet er på vei tilbake og jeg sover bedre om natten. Har ikke vondt i hodet heller. Datteren min har ikke klaget over svimmelhet siden og min sønn har blitt roligere. Atmosfæren i huset har generelt blitt «lettere».

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: