Poul Møller er død – noen minneord m.m.

5 jan

Gjennombrudd i kvikksølvsaken

Poul Møller er død – leve hans kvikksølvkunnskap.

Denne setningen får vel stå for hovedinntrykket jeg selv sitter igjen med etter å ha lest den behagelige nekrologen til dyrlege Hanne Koplev og lege Claus Hancke.

Da er det heller ikke behov for å legge så mye til fra min side:

Det har vært en stor ære for meg å få samarbeide relativt tett med han i hans siste tiår, i noe som i beste fall kan karakteriseres som en amatørmessig redaktørfunksjon fra min side.  Som bygningsingeniør hadde jeg nesten ingenting å stille opp med mot hans kunnskaper som kjemiingeniør. Men kjemien oss i mellom fungerte da utmerket både privat og når det gjelder det vi syslet med for å få bringe ny pasientkunnskap og særlig kvikksølvkunnskap frem i lyset.

Kunne vi samle pasienterfaringer fra de siste tiårene, paret med faglig kunnskap, på dette gamle nettstedet mitt, nærmest fra internettets barndom, selv om stoffet hans da havnet mellom hummer og kanari av prosjekter og produkter? Han, og senere bl.a. dyrlege Hanne Koplev, lot heldigvis til å ta denne plasseringen med stor ro.

I dag er det nettstedets «tyngde» på den medisinske siden som ubetinget har min største interesse og forhåpentlig bidrar mest til søkemaskinenes relativt gode rangering og stipulering av besøkstall.

Da er det mitt håp at Pouls (og andres) tanker, slik de bl.a. presenteres der kan bli til fremtidig nytte for deg som kanskje en gang skal skrive kapitler i en ny medisinsk historie som skal inkludere medisinske kvikksølvskandaler.  Kan underkapitlet «Amalgamtidens helseproblemer» være noe å ta sikte på for deg?

Lege Claus Hancke, den andre forfatteren til nekrologen det linkes til øverst, kan du «besøke» her.

 

Reklamer

Én kommentar to “Poul Møller er død – noen minneord m.m.”

 1. Monica Waade januar 5, 2013 kl. 3:21 pm #

  Denne nyheten var virkelig en trist start for det nye året Tor, men jeg følte noe var galt siden jeg ikke hørte mer fra ham og han svarte ikke på mail. Jeg husker Poul var svært bekymret for deg for ett par år siden når du hadde fått ny epostadresse slik at han ikke fikk kontakt med deg. Jeg fikk da mail fra ham og han ble så glad når jeg beroliget ham med den nye epostadressen din. Hans omtanke for andre var stor og han ofret mye tid på oss kvikksølvskadde.

  Poul var en mann med stort hjerte og jeg skal bære med meg godheten hans i hjertet mitt, samt ta vare på alle de lærerike mailene fra ham. Poul hadde en egen evne til å forklare sin viten slik at også vi uten hans kunnskap kunne forstå. Her er en mail fra ham som viser dette:

  Hej. BRA.

  Et oxidert tungmetal har altid lavere vægtfylde, d.v.s. større volumen end metallet selv. T.ex. fylder rust 3 gange så meget som jern. Amalgammetallers oxider ligeså –> revnede tænder. De kan ikke modstå påvirkningen ligeså lidt som et vandrør kan modstå at is fylder mere end vand og sprænges af isen. Amalgamoxider kan især dannes, om du også haft guld, da det mindst ædle metal korroderer og det ædel guld bevares.

  Hilsen,
  Poul.

  R.I.P. kjære venn og støttespiller. Poul du vil bli husket og ditt arbeid vil bli brukt videre av oss i saken vår, hjertelig takk for alt du gjorde for dine medmennesker. Vi møtes igjen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: