Tannlegers kvikksølvskader

16 okt

Kan det være noe dagens tannleger snakker om?

Nei, vanligvis ikke, men vi ser da visse tilløp til at emnet kan bringes på banen i det offentlige rom. Her er et gledelig eksempel på at utviklingen nå er kommet så langt at det synes stuerent at tannleger bringer emnet på banen i sitt eget fagmiljø:

http://www.webtannlegen.no/ArticleDisplay.aspx?MenuId=7744&ContentId=22228

Jeg kan takke en tidligere tanntekniker for denne linken og en mengde insideinfo om denne yrkesgruppens tidligere svært risikofylte omgang med kvikksølv. Så her kan det også sitte yrkesutøvere som inntil videre velger å sitte på gjerdet i påvente av et mer egnet tidspunkt til «å komme på banen».

For rundt førti år siden var jeg i en kort og tilfeldig kontakt med en tannlege som var blitt så skjelven at han måtte førtidspensjonere seg. Verken han selv eller svigerdatteren, som også var tannlege, nevnte noe om mulig yrkesskade. Ville vi i dag kalle problemet Parkinson og knytte opp til hans tidligere håndtering av amalgam, kanskje inkludert kobberamalgam? Og jeg ville vel da foreslått at du leste deg litt opp på hva Hanne Koplev kan tilføre deg av kunnskap på dette området:

http://www.snowboat.no/Koplev_intro.htm

Reklamer

2 kommentar to “Tannlegers kvikksølvskader”

 1. elsketavgud oktober 16, 2012 kl. 11:50 am #

  Du er r! – Oj s takknemlig jeg er for at du lever! Jeg er hu p Sotra som var s dum flytte hit fra vakre Suldal for 2 1/2 r siden. Turer p med Zeolitt, og i den forbindelse har jeg et sprsml: Drper, tabletter eller pulver. – Hva er mest effektivt, har du rd? Har store problemer i min leilighet, og vurderer sette inn annonse for f leie et sted for en periode… (Har du tips eller kontakter, er jeg pen) Et sprsml til til deg, du vismann, —- ikke tle sol, kan det g over? Vennlig hilsen Gunn Bogetvedt tlf. 95742636

  Date: Tue, 16 Oct 2012 08:29:43 +0000 To: gunnemor202@hotmail.com

  • tor1johnsen oktober 17, 2012 kl. 12:06 pm #

   Hei
   Takk for kommentaren. Zeolite forsøkte jeg noe halvhjertet en kort periode uten å oppleve noen virkning. Men det hindrer jo ikke at det kan være midt i blinken i din og andres situasjon. Håper derfor at andre, med bedre erfaring, kan komme å gi deg råd her eller direkte når det gjelder dette middelet og de andre problemene du sliter med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: