Jording og barfotløping – to sider av samme sak?

3 sep

Det er Bergens Tidende som i dagens papirutgave omtaler en forfriskende barfotløpers erfaringer ganske greit. På nettet kan du i tillegg se bevegelsesmønsteret hans på video:
http://www.bt.no/sprek/Bare-tar-i-all-slags-var-2759489.html
Det hele minner meg jo om egne gode erfaringer med å ligge på et jordet laken. De er vel generelt nokså gjennomsnittlige, men toppet seg for noen uker siden da jeg  i et fall ble noe forslått på begge beina. Første natten ble rimeligvis noe ubehagelig og resulterte i litt blodflekker i sengen. Da var tilfeldigvis jordingslakenet til vask, og ikke tørt nok til å legge på igjen da jeg skulle legge meg. Vanligvis merker jeg en viss forskjell på søvnkvalitet og restituering etter trening med og uten jordet laken. Men i denne skadesituasjonen ble særlig den andre natten, nå på jordingslaken, en meget positiv opplevelse og for meg selv den beste bekreftelse på denne “teknologiens” helseeffekt.
Her i denne bloggen er jording eller earthing omtalt tidligere i dette innlegget:
https://tor1johnsen.wordpress.com/2012/03/19/fleip-eller-fakta-er-legen-din-skikkelig-jordet/
Merk deg gjerne at disse nye erfaringene der er knyttet til en tidligere naturleges anbefalinger av særlig barfotgang i vått gress.

Barfotløperens erfaringer får meg også til å tenke på gode erfaringer med tynne seilerstøvler på fuktige fjellturer. Da får du god kontakt med hver minste ujevnhet under føttene, og jeg opplever det som positivt for min egen funksjonsmåte. Men da må jeg jo gjerne overhøre bedreviteres dosering om det uforsvarlige i å velge seilerstøvler i situasjoner der solide og støttende fjellstøvler er det eneste rette. Da kommer jeg ikke så langt med bemerkninger om at jeg er blant de som verken er født med ski eller sko på beina.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: