Elfølsomhet og måling av feltstyrker

25 feb

23.02.2012 var det kurs for FELO-medlemmer i rimelig nærhet til der jeg bor. Elfølsomhet er et tilbakelagt stadium for meg. Men det er stadig interessant å følge med i utviklingen selv om jeg, for et tiår siden, fikk en flink kar til å måle tilstrekkelig hjemme hos meg både når det gjelder dette og de kompliserte fenomenene mange for enkelhets skyld gjerne kaller jordstråling.

Hos oss var strømfremføringen i de tre separate luftledningene i gaten så pass dominerende (ved rundt fem kuldegrader) at egen elsanering hadde lite for seg. En bærbar fysikalsk beskyttelse (som dessverre ikke hjelper alle) ble min redning fra tilværelsen som elflyktning samtidig som jeg naturligvis fortsatt legger vekt på tilstrekkelig avstand til kjente problemkilder særlig i forhold til sengen, godstolen og dataomgivelsene.

Det var Jostein Ravndal som kurset oss på en måte jeg var svært fornøyd med. Illustrasjonen ovenfor er sakset fra hans nettsted og gjengitt her med hans tillatelse. Om jeg har forstått det riktig er det de stedlige målte toppnivåene som er gjengitt langs en konkret strekning.

Når jeg selv skal vurdere hvor stor avstand et ubeskyttet individ bør holde fra den og den strømforbruker i et hjem eller på en arbeidsplass foretrekker jeg å sammenligne med slike målte toppverdier. Du finner noen av de oversiktene jeg selv finner nyttige om du ruller deg litt nedover i denne pdf,-filen til Ravndal.

Denne bloggen har også en Facebookside du kan like.

 

Reklamer

Én kommentar to “Elfølsomhet og måling av feltstyrker”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Elfølsomhet og musearm – bare et ergonomisk problem? Eller mer sammensatt? « Medisinsk revolusjon - februar 28, 2012

    […] det senere kurset som ble omtalt her dukket det naturlig nok opp en del pasienterfaringer blant de som i dag strever som verst med sin […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: