Resperate – et blodtrykksenkende apparat

31 jan


Det er litt større enn håndflaten din. Displayet viser pustetakten din og følger med når den går ned til lavere enn ti ganger pr. minutt. Rundt tjue daglige minutter med slik mer eller mindre lav takt anses som nyttig og primært blodtrykksenkende. Apparatet skal visstnok være FDA-godkjent som legemiddel til dette formålet.

Jeg har brukt det så godt som daglig i snart et halvår, men kan ikke si deg noe konkret om i hvilken grad det har påvirket mitt blodtrykk i positiv retning.

Spør du meg vil jeg betrakte det som et pustespesifikt biofeedback-apparat som også, eller kanskje primært, har en klar avstressende effekt.

Sensorbeltet rundt brystkassen fanger innledningsvis opp din måte og puste på mens en bitte liten søt dame inne i apparatet serverer musikk og instruksjoner helt til hun avslutter med å fortelle, i øreproppene, at nå slår apparatet seg av. Trykker du på en infoknapp underveis kan du være så heldig å få høre at ”dette gjør du riktig bra”.

Det hele minner mye om enkel meditasjon med fokus på pusten din. ”One-pointing” er kanskje rette nøkkelordet her.

Til vanlig avslutter jeg med rundt fem pustesykluser pr. minutt, men i dag for eksempel 3,6. Er jeg ukonsentrert om ”oppgaven” og lar tankene surre så går pustebevegelsene dessverre raskt tilbake til normaltakten.

Tror du finner greit frem til mer omtale av apparatet på nettet. En lege der vektla også spesielt den avstressende effekten av daglig bruk.

Har inntrykk av at vi nå er langt ute i tabuland for den vanlige pillepushende og kjemifokuserte lege. Så kanskje du kan finne noe å imponere slike med her?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: