Elfølsomhet sett fra ”innsiden”

24 jan

Her gjelder det en pasient med solid medisinsk bakgrunn som er innforstått med at jeg omtaler private problemer i det offentlige rom med tanke på info til det økende antall som får oppleve lignende problemer. Vi to har utvekslet info knyttet til tungmetallbelastning og EMF i snart et tiår til felles nytte. Det er anonymisert ved at vi har valgt å utelate siste fjerdedel av en melding fra 20. jan. 2012.

Hej Tor

Tusinde tak for info.

Det glæder mig, at jeg kan komme med inspirerende indspark, som du kan bruge.

Jeg har valgt Facebook og Linkedin fra.
Jeg sidder i forvejen nok en fuld arbejdsuge foran computeren allerede, og så har jeg problemer med tiltagende el-overfølsomhed.
Muse-armen brænder. Det starter i hånden og kan nå skulder / nakke, hvis jeg ikke holder pause resten af den dag.
Og så begynder hjernen ligesom at smelte. Jeg bytter om på bokstaver / ord og staver helt hen i skoven.
Kan ikke koncentrere mig eller huske f.eks. om jeg har sendt noget materiale afsted eller bare har tænkt på det.

At se altfor mange videoer eller for lange dur heller ikke, da det kræver dopamin at flytte øjnene.
Denne video er herlig, men ville gøre større nytte, hvis den var kortet ned til 3-4 minutter.
Sakkyndig paradoks
http://www.youtube.com
Hvad hedder manden ? Hvad er han af profession ?

——————————————————————————————–
La meg starte med å si at jeg også har vært i bortimot samme situasjon for rundt et tiår siden. Det er mildest talt meget ubehagelig når du må velge i hvilken grad du vil la deg skade av PCen, som kanskje er ditt viktigste arbeidsredskap på informasjonssiden.

Musearmproblemet trenger vel her ikke å ha direkte sammenheng med den elektriske situasjonen ved PCen;- men den kan vel gjerne heller ikke helt utelukkes som medvirkende årsak. Skal vi inntil videre tro det er et vanlig ergonomisk problem som den plagede kan teste ut litt selv ved å prøve å la den andre armen ”vikariere” med musen?

Økende hjernetåke, som mange gjerne kaller det, er det dessverre ikke uvanlig å oppleve foran en PC. Her kan stolen man sitter på i verste tilfelle også bidra til å øke problemene, særlig når det gjelder ryggen. Og PCer kan være svært varierende når det gjelder å bidra til pasientproblemer (noe man kan få bekreftet ved sammenlignende målinger).

Mannen bak videoen ”Sakkyndig paradoks” heter Rune Fardal, og jeg tror han kan være psykolog.
———————————————————————————–

Mitt eget beste redskap i ”kampen” mot helt vanlige strømforhold ble en bærbar RayMaster, anbefalt av en tysk heilpraktiker. (En dyktig norsk utøver av informasjonsmedisin markedsfører i dag et produkt som ser helt identisk ut, men går under navnet Ray Guard.) Det ble oppgitt at det produktet jeg kjøpte virket godt for en del pasienter, men dessverre ikke for alle.

Noen vanlige kontorstoler kan ha en ok antennefasong med et slags maksimum som korresponderer med ryggsøylen din. For å unngå ryggproblemer i form av en smertefull ”reparasjonsprosess” som kan toppe seg en halv ukes tid etter en eksponering på en slik stol i en uheldig elektrisk ”setting” foreslås at du går over til en enkel trestol.

Skulle skrivebordet ditt ha en form for metallskjelett vil jeg foreslå at du i det minste jorder det.

Tar for gitt at arbeidssituasjonen din ikke påvirkes av eget eller naboens trådløse nettverk.

Har du behov for en grundigere omtale av disse emnene? Da foreslår jeg at du streifer innom noen av disse lenkene:

https://tor1johnsen.wordpress.com/2008/04/16/tj-vanlige-kontorstoler-til-besvaer/

https://tor1johnsen.wordpress.com/2008/04/01/tj-kontorstoler-eller-antennestoler-til-besvaer/

https://tor1johnsen.wordpress.com/2008/01/24/tj-straling-fra-datamaskiner/

Zen og kunsten å reparere en eloverfølsomhet

Low back pain og EM-felt

Kontorstoler – magnetisme – helseproblem

Er du på leting etter et samlebegrep som fanger opp disse og andre beslektede helseproblemer? Foreslår at du starter med denne bokomtalen der begrepet multisystemsykdom er sentralt:

https://tor1johnsen.wordpress.com/2011/12/28/boken-blinde-pletter-av-lege-henrik-isager/

Hvor omfattende er slike PC-problemer i befolkningen? Dette ubesvarte diskusjonsinnlegget i et medisinsk forum gir oss en antydning. Men det skriver seg helt tilbake til 2002 da de fleste av oss satt tett på katodestråling fra skjermen. Større overgang til laptop og flatskjermer vil jeg tro har bidratt til mindre problemer mens mer PC-bruk både i yrke og privat kan ha gitt utslag  i motsatt retning.

Pc-arbeid gjør vondt

————————————————————————————-

Sett fra samfunnet sin side er det som er omtalt her problemer som ikke bør eksistere og i det minste søkes tildekket eller fortiet. Det gjøres med et visst hell både av statens strålevern og enkelte medisinske miljøer som ennå sliter med noe snevre virkelighetsoppfatninger og tilsvarende økende forklaringsproblemer.

Du som foretrekker avdekking kan med fordel søke til miljøer der man kjenner eller har kjent problemene på egen kropp. Her i Norge foreslås Folket Strålevern og Foreningen for el-overfølsomme.

————————————————————————————

Denne bloggen er omsider blitt samordnet med Facebook, Twitter og LinkedIn. Det er kjekt at nye innlegg nå kan publiseres samtidig på alle disse nettstedene med et enkelt tastetrykk. På Facebook oppførte jeg meg helt passivt frem til siste årsskifte. Først nå innser jeg at systemet kan utnyttes bedre av oss som ønsker mer åpenhet i samfunnet og herunder en viss demokratisering av den medisinske definisjonsmakten, særlig på området multisystemsykdom. Når antallet venner øker blir det flere fornuftige medisinske innspill som jeg kan sortere i og bringe det beste videre ved deling, eventuelt tilknyttet noen korte kommentarer. Nå går jeg derfor for at du gjerne må bli min facebookvenn også om ingen av oss i utgangspunktet kan svare ja på spørsmålet om vi kjenner hverandre uten å tøye sannheten litt.

http://www.facebook.com/profile.php?id=588346618

tor1johnsen@hotmail.com

Reklamer

2 kommentar to “Elfølsomhet sett fra ”innsiden””

  1. trond aaronsen november 13, 2012 kl. 12:01 pm #

    ES sett fra en anen vinkel.www.lifepulse.co.il

Trackbacks/Pingbacks

  1. Elfølsomhet og musearm – bare et ergonomisk problem? Eller mer sammensatt? « Medisinsk revolusjon - februar 28, 2012

    […] Elfølsomhet sett fra ”innsiden” har møtt ganske bred interesse. I sin oppfølging overfor noen av oss har den aktuelle […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: