Lite karbo – mye fett

3 okt


Det er nok ikke meg som er avbildet her, og jeg spiser vanligvis ikke helt på den måten. Emnet er også litt til siden for det som er denne bloggens hovedanliggende. Og jeg har null faglig bakgrunn for å påstå noe som helst om hva du bør spise eller ikke spise. Det skal bare dreie seg om noen få helt personlige (og dermed anekdotiske) erfaringer etter en viss kostomlegging for en god måneds tid siden:

Boken ”Bedre uten brød” fikk meg til å slutte å spise akkurat brød og heller ”fråtse” i fiske- og dyrefett, oliven, avokados osv. Det var nesten bare påstandene om helsegevinst jeg ville prøve ut på egen kropp. Slankepåstandene var på grensen til uinteressante (siden jeg veier rundt 75 kg og er 194 høy).

Fordøyelsen oppleves nå som greiere.
Det blir påstått at dobbelthaken er forsvunnet. (Og jeg som ikke visste at jeg hadde det.:-)
At den lille kulemagen krymper kan jeg både se og merke. Og ulempene med at det må slås flere huller i mange belter finner jeg meg gladelig i.

Før knyttet jeg den amerikanske fedmeepidemien til deres hang til å spise kraftig kost som egg og bacon til frokost. Der tok jeg visst grundig feil. Nå spiser jeg gladelig akkurat dette til en og annen frokost, mens baconet ofte erstattes med en karbonade (litt stekt kjøttdeig).

Av andres negative erfaringer med en slik kostomlegging vil jeg særlig framheve faren for stigning i urinsyrenivået ditt og påfølgende leddproblemer. (Mitt eget urinsyrenivå, målt med Vegatest, har bare steget ubetydelig etter kostomleggingen.)

For mitt eget vedkommende anser jeg det for alt for tidlig å si noe som helst om andre eventuelle positive virkninger eksempelvis for blodtrykk og blodsukker.

La meg til slutt presisere at det bare er du selv som kan finne ut om en kostomlegging er en fordel eller en ulempe for deg. Jeg anbefaler deg bare å prøve. Ikke følg noen lærebok eller kostholdsprofet helt slavisk.

En liten helt avsluttende fleip: Finn ut hva staten råder deg til og prøv om ikke det motsatte virker bedre for deg.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: