Helseplager minsket etter utskiftning av amalgamfyllinger

22 sep


Det er tannlegetidende.no som bruker denne overskriften i sin omtale av en ny undersøkelse i regi av Bivirkningsgruppen for odontologiske biomaterialer ved Uni helse i Bergen.

Resultatene samsvarer godt med det amalgamstoffet nevrobiologen Mats Hansson la frem noe grundigere for rundt tretti år siden. Om det her reelt sett er gammelt nytt som bringes frem og kan få sin renessanse, så er det likevel en betydelig nyhet at en tannlegegruppering så å si har gjenoppdaget gamle pasienterfaringer og i beste fall vil fatte interesse for å gå videre i retning av å analysere pasientenes tungmetallbelastning og forskjellige avgiftningstiltak. For mange tungmetallofre er det deres avgiftningskapasitet som svikter slik at man ikke kan forvente at selve amalgamutskiftningen skal være nok til å få avgiftningen i gang igjen i ønskelig tempo.

Jeg merker meg at disse pasientene som nå blir hørt av Bivirkningsgruppen i utgangspunktet ikke ble betegnet som kvikksølvforgiftet og aner at gruppen nå står foran en stor og viktig intern snuoperasjon som kan lede til bedre omsorg for pasienter med avgiftningsbehov;- gjennom tilsvarende holdningsendringer hos våre helsemyndigheter.

http://www.tannlegetidende.no/index.php?seks_id=443861&a=1

Har du behov for mange litteraturreferanser når det gjelder amalgamspørsmål? Rull deg gjerne ned til fortegnelsen etter denne artikkelen:

http://nnh.no/vedlegg/261.pdf

Når det gjelder selve artikkelen vil jeg særlig vise deg til det nederste avsnittet på side tre. Finner du samsvar mellom denne merkelige definisjonen av kvikksølvforgiftning og de pasienterfaringene som denne nye undersøkelsen viser til?

Reklamer

2 kommentar to “Helseplager minsket etter utskiftning av amalgamfyllinger”

 1. Svein Erik september 22, 2011 kl. 9:42 pm #

  Har lest om dette før, har også lest om noen tilsetningsstoffer i tannkrem som kan være skadelig, byttet derfor til tannkremen fra http://www.eqology.com som har kun naturlige stoffer..

  Husker du hva tilsetningsstoffene i tannkremene var?

  • tor1johnsen september 23, 2011 kl. 8:17 am #

   Hei, og takk for viktig spørsmål;- som jeg stort sett må overlate til andre lesere å besvare. Selv styrer jeg unna fluor og kjøper helst tannkremen i helsekosten. Søkte på ordet fluor her i bloggen (øverst til høyre) og fikk bare opp ett innlegg der den dyktige tannlegen Henrik Lichtenberg ble sitert litt.
   Merk deg/dere at han var blant oss som advarer mot å la hvilken som helst tannlege fjerne din amalgam og at det var pasientenes egne tannleger som fjernet amalgamen hos disse førti som Bivirkningsgruppen nå følger opp i sine undersøkelser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: