Medisinske vindmølleinnsigelser

14 mar

vindmølle

Drep meg konge, men ikke med infralyd og kvikksølv.

Medisinske misforståelser kan leve videre i generasjoner etter at de er innhentet og forbigått av forskningsfronten. Her siktes det mest til troen på at lyd bare kan gi negativ helseeffekt i den grad den kan høres og at der ikke kan være skadelig kvikksølv igjen i kroppen din når blodverdiene er (eller igjen er blitt) normale.

Med utgangspunkt i egne erfaringer med reversering av helseproblemer vil jeg tro at vi her er nær selve årsakskjernene til våre økende moderne helseproblemer. Vi velger, uten å forstå hva vi gjør, å skape helseproblemer i befolkningen ved å unnlate å ta inn over oss i tide at gamle medisinske misforståelser eller antagelser har mistet sin gyldighet.

I Danmark er man kommet noe lenger enn hos oss når det gjelder om å gi rom for medisinske vindmølleinnsigelser i mainstream media, selv om de kan omfatte mange sider med tungt fagstoff.

Kikk for eksempel på denne artikkelen som gir deg anledning til å klikke deg videre til store deler av selve innsigelsen. I innsigelsen legges det innledningsvis stor vekt på å forholde seg til den danske rettstilstanden på området. Vil du rett på den medisinske siden av saken kan du eventuelt starte ved å rulle deg omtrent halvveis ned i dokumentet.

Jeg vil tro at det er med dokumenter som dette i ryggen at enkelte danske kommuner nå vil ta en tenkepause og vedtar forbud mot nye vindmøller innenfor sine grenser.

Her hos oss vil jeg foreslå at vindindustrien nå legger seg flat, gir allmennheten innsyn i sine avtaler om leie av grunn, og går over til å påta seg alt samfunnsansvar for helseulemper dens virksomhet kan tenkes eller vise seg å påføre deler av befolkningen, husdyr og annet levende.

Og det er mitt håp at den sittende regjering, ved aktuelle ansvarlige departementer, vil gi meg signaler om hva den mener bør skje når det gjelder kartlegging av eventuelle helseproblemer knyttet til norske landbaserte store strømproduserende vindmøller.

Bakgrunnsstoff i denne bloggen: søk eventuelt på ordet vindmølle.

3 kommentar to “Medisinske vindmølleinnsigelser”

  1. mbt sko nettbutikk mars 28, 2011 kl. 12:53 pm #

    Vindenergi er veldig sterk

  2. Lucinda april 26, 2011 kl. 11:36 pm #

    AKAIK you’ve got the aneswr in one!

Legg igjen en kommentar