Myndighetene visste om kvikksølvubåten

22 apr

Kvikksølv i sjømat

Jeg har fått lov til å gjengi en fersk melding fra en trofast ”alliert” som også har erfaring på kroppen med tungmetallbelastning fra bl.a. kvikksølv:

”Hallo !

Har faatt mulighet til aa skrive fra Farnborough airport idag.  Er »stuck in London» pga aske-krisen, men kan naa komme hjem naar som helst det byr seg en anledning.  Godt at jeg har gode naboer hjemme som kan passe paa huset m.m.m.  ! !
Oppdaget denne meldingen fra NRK Hordaland (Visste om kvikksølvlasten)  se :
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hordaland/1.7082771

Det som synes saa uforklarlig for oss som har vaert utsatt for kvikksølv-eksponering, er den tydelige psykologiske reaksjon fra de »ansvarlige» (tannleger, leger, politikere, helsepersonell og andre myndighets-personer) som slett ikke reagerer slik vi ville anta paa forhaand. Dette har vaert en baade skremmende og uverdig opplevelse, noe som har gitt oss en serie med negative erfaringer.  Og FTH (Forbundet Tenner og Helse) er igjen oppe i en slags krise angaaende hvordan man skal forholde seg til dette   –   skal man stole paa myndighetene, eller skal man ha alternative strategier i forhold
til dem ?
At myndighetene allerede i 1999 (og militaere myndigheter har sikkert visst om dette siden krigen ogsaa) har sikkert vaert klar over  kvikksølv-ubåten U-864 på havbunnen utenfor Fedje. Fra min militaer-tid paa Sola flystasjon  vet jeg at hundrevis av ulike ubåter var plottet inn paa store kart sammen med ulike opplysninger om hver av dem.

Det som er en stor fare for demokratiet vaart, er at interesse-instanser innenfor vaare myndigheter tar egne avgjoerelser  UTEN  aa gaa veien om en demokratisk avgjoerelse ! !   Dermed faar vi bare et pseudo-demokrati (eller et »liksom-demokrati») som utmerket godt kan sette sivile liv i fare !

Det er paa den bakgrunn jeg har valgt aa stole paa den opplysningen jeg fikk fra en eldre redaktør om at ‘mediafolk og myndighetspersoner’ i 1988 hadde et stort møte paa Elverum hvor »det ble bestemt» at man skulle unngaa aa skrive om
1) Atomulykken i Sjernobyl  og
2)  AMALGAM . . . .

Naar det naa viser seg at myndighets-personer ikke har gjort sin klare demokratiske PLIKT og underrettet befolkningen om faren utenfor Fedje, gjenstaar det bare at befolkningen gaar til det uvanlige skritt og oppretter en folke-»domstol» som bør munne ut i en serie med nødvendige lov-endringer som igjen kan føre til at slike ting ikke gjentar seg !  Det er helt tydelig at en slik inngripen trengs, baade som en inngripen ovenfor politikere m.m., men ogsaa som en ansvars-innskjerping ovenfor andre myndigheter !   Naar det gjelder amalgam, er det lett aa tenke seg at vi ikke hadde hadde behøvd den nedverdinngende amalgam-kampen vi naa har ført mot myndighetene i over et kvart aarhundre !   Om befolkningen hadde faatt adekvate opplysninger om kvikksølv og helse  sammen med et spørsmaal om befolkningen ville utsettes for kvikksøv i kroppen via amalgam,  saa er jeg temmelig sikker paa utfallet av den forespørselen ! !

For aa sitere ordfører i Fedje, Erling Walderhaug :
– De opplysningene er skremmende. Om en ikke reagerer på at det ligger 65 tonn kvikksølv på havbunnen på kysten ved Fedje så vet ikke jeg hva vi skal si om denne miljøvern-nasjonen, sier han.

Hva skal man da si om vaare norske helsemyndigheter som har visst om kvikksølv-farene ved amalgam  med sikkerhet siden 1951 ( Les: Kvikksølv i Familieboka av 1951 ! )

Vi blir med andre ord bare nødt til a forholde oss til denne lite ønskelige  –  men akk saa menneskelige –  »oppførselen»  fra myndighetspersoners side  –  noe annet vil vaere aa føre amalgampasienter over i en falsk ‘drømme-verden’.

Jeg ser naa fram til aa komme tilbake til gamlelandet, og tilbake til mer vanlige rutiner igjen !

Med hilsen

Asbjørn Saxegaard”

Reklamer

3 kommentar to “Myndighetene visste om kvikksølvubåten”

 1. ARGUS37 april 22, 2010 kl. 2:03 pm #

  Men så viser det seg at man heller ikke er ganske fornøyd med de stoffer som idag brukes til erstatning for amalgam i vår tannbehandling.

  Det er faktiske tannleger som anbefaler at amalgam tas tilbake fordi dagens stoffer er vel så skadelige, men kanskje på en litt annen måte.
  Men de sier det ikke høyt…

 2. Koyie mai 2, 2011 kl. 8:54 am #

  That’s 2 clever by half and 2×2 clever 4 me. Tahkns!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Myndighetene visste om kvikksølvubåten | Medisinsk revolusjon -- Topsy.com - april 23, 2010

  […] This post was mentioned on Twitter by Tor Johnsen. Tor Johnsen said: Når ble det kjent at det lå en kvikksølvubåt utenfor Fedje? Først etter siste krig eller? http://bit.ly/bJENHb […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: