Kvikksølvkonserverte vaksiner – sikre eller tvilsomme?

12 jan

WHO gikk tidligere for at kvikksølv kunne være farlig nærmest fra første molekyl. Slik er det ikke lenger. Nå er det blitt til at kvikksølv er helt trygt når det for eksempel brukes i svineinfluensavaksinen Pandemrix. Det gjelder uansett hvor mye kvikksølv du måtte være belastet med fra før. Og dette glade budskapet bringes videre av mange staters representanter i deres vaksinepropaganda.

Her kan det være verdt å merke seg at slike samfunnstøtter virker svært sikre i sin sak, mens vi stakkars pasienter som har erfaring med kvikksølv på egen kropp kommer til at vi bør være ytterst forsiktig med nye tilførsler enten de kommer fra mat, amalgam eller vaksiner.

Når det gjelder en slik skråsikker artikkel, som det skal vises til her, ber jeg deg legge merke til at den i stor grad støtter seg på epidemiologisk forskning, der man ofte faller for fristelsen til å trekke konklusjoner av negative funn. (Dvs. at om en undersøkelse er lagt opp slik at man ikke finner at asbestfibre skader deg, så trekker man den konklusjon at de ikke gjør det. Da kan det forbli en ”sannhet” ganske lenge.)

Ellers synes jeg at de tre kommentarene artikkelen hittil har fått er langt mer verdt enn selve artikkelen for så vidt som de bringer rimelig og faglig begrunnet tvil inn i en skråsikker virkelighetsoppfatning.

http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=13462

Reklamer

2 kommentar to “Kvikksølvkonserverte vaksiner – sikre eller tvilsomme?”

  1. ARGUS37 januar 12, 2010 kl. 11:04 am #

    Og så har det vel tross alt ikke vært så veldig mange pandemier? Og dermed er vel forskningsgrunnlaget noe begrenset?

    Jeg leser at man i Tyskland sitter igjen med 42 millioner doser som folk ikke vil ha. Skulle du ha hørt på maken til utakknemmelighet?

    Også Tyskland? De har jo lang erfaring med spredning av kvikksølv? de har en hel U-båt liggende oppe ved Fedja som kan hentes – når som helst!

  2. Lillah april 27, 2011 kl. 2:30 am #

    Got it! Thakns a lot again for helping me out!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: